Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Εισαγωγικά

Τι είναι η αξιολόγηση; Ποιοι ενδιαφέρονται για την υλοποίησή της; Ποιες είναι οι προθέσεις τους; Πώς υλοποιείται; Ποια είναι τα αντικείμενά της; Τι διερευνά; Έχει επιστημονικό υπόβαθρο; Ποιες είναι οι πολιτικές της προεκτάσεις; Ποιες είναι οι συναισθηματικές συνέπειες;
Τα παραπάνω ενδεικτικά ερωτήματα αποτελούν βασικές ορίζουσες της ευρύτερης δημόσιας συζήτησης αναφορικά με την αξιολόγηση, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Αν και σε προηγούμενες χρονικές περιόδους ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας εστίαζε στα παραπάνω ζητήματα μάλλον ακροθιγώς, στην τρέχουσα χρονική συγκυρία φαίνεται ότι τίθενται πιο άμεσα, πιο επιτακτικά και πιο επίμονα, καθώς οι θεσμικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε μεγαλύτερο βαθμό. 
Το παρόν ιστολόγιο επιχειρεί να προσφέρει στη σχετική συζήτηση, αναδεικνύοντας το φιλοσοφικό, επιστημολογικό, θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο της αξιολόγησης. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κριτική που ασκείται. Προσφέροντας βήμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις πρακτικές, τις αγωνίες, αλλά και τους προβληματισμούς του. Βοηθώντας όσους διερευνούν το σχετικό πεδίο, με πρόσβαση σε μελέτες, βιβλιογραφία κ.ά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου